Měníme způsob účtování za překlady

19. 2. 2018

Změna je život, a protože i u nás to žije, musíme občas staré zvyky opustit. Jedním z takových zvyků je účtování překladů dle počtu normostran (NS), s kterým jsme v lednu 2018 skončili. Nově nyní počítáme zdrojová slova originálního textu, což přináší mnoho výhod nám i našim klientům.

Největším přínosem je především to, že přesná cena je známa již předem, zatímco NS se obvykle počítaly až z přeloženého textu. Důvodem je rozdílnost jednotlivých jazyků, kvůli které překlad téhož textu vychází v každém jazyce různě dlouhý, a není proto možné ho přesně určit předem.

U zdrojových slov tento problém odpadá a díky tomu nevznikají ani potíže s přemrštěnou nebo naopak podhodnocenou cenou za NS při snaze o její stanovení již před překladem. Cena za zdrojová slova je tak nejen jasná předem, ale je pro obě strany také vždy férová.

Pro stálé zákazníky bude mít účtování podle výchozího rozsahu textu ještě jednu velkou výhodu. Díky softwaru na podporu překladu jim budeme moci vyčíslit, jaké procento slov se shoduje s některým z jejich dřívějším překladů a jakou za toto opakování dostanou slevu.

Příjemným bonusem pro nás je navíc zjednodušení práce díky sjednocení způsobu účtování pro české a zahraniční klienty. Těm zahraničním jsme totiž dle počtu zdrojových slov účtovali překlady již dříve.

Na první pohled se tedy pro naše zákazníky nic nemění a ceny zůstávají ve výsledku přibližně stejné, ale budeme je umět předem přesně stanovit, budeme umět vypočítat slevy díky opakování slov a zjednodušíme si účtování, což se příznivě projeví na naší dobré náladě a ještě radostnějším přístupu k práci.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace

Working...