Učte se angličtinu pomocí aplikací

28. 2. 2018

Často se nás ptáte, zda vám můžeme doporučit nějaké zajímavé aplikace, které byste mohli využít při samostudiu jazyků. Rozhodli jsme se tedy představit vám ty, které se osvědčily nám.

Duolingo

Duolingo je snad nejpopulárnější aplikace, jejíž nespornou výhodou je, že angličtinu se zde navíc můžete učit za pomocí češtiny. Na základě angličtiny si potom můžete vybrat z třiceti dalších jazyků včetně například japonštiny, hebrejštiny nebo esperanta. Podle zvolené úrovně potom zábavnou formou v krátkých blocích procvičíte psaní, mluvení, poslech, pojmenovávání obrázků nebo test slovní zásoby. Ke stažení zdarma pro Android i iOS.

Memrise

Na principu hry funguje i další aplikace, Memrise, pomocí které se snadno naučíte nová slovíčka. Na výběr máte z více než 150 jazyků, ovšem předpokládá to znalost angličtiny, protože aplikace není lokalizovaná do češtiny. Z více než 30 000 videí na vás promlouvají rodilí mluvčí a slovíčka s vámi procvičují tak dlouho, že si je nakonec zapamatujete, i kdybyste nechtěli. I tato aplikace je ke stažení zdarma pro Android a iOS.

Lyrics Training

Pokud byste studium angličtiny raději spojili s poslechem hudby, můžete vyzkoušet Lyrics Training. Myšlenka je jednoduchá: pustíte si písničku, pod kterou navíc běží text, podobně jako třeba u karaoke. Vaším úkolem však není zpívat, ale doplňovat slova na základě poslechu a zvoleného stupně obtížnosti. Kromě angličtiny zde najdete také francouzštinu, španělštinu, italštinu a další jazyky. Také tuto aplikace si můžete stáhnout zdarma pro Android a iOS.

Mooveez

Poslední aplikací, kterou vám dnes představíme, je Mooveez. Na rozdíl od předchozích se jedná o čistě český projekt, určený je však pouze pro studium angličtiny. Jazyk se učíte pomocí filmů, které sledujete v původním znění s titulky. Filmy můžete potom dále „pitvat“, sami zkoušet překládat jednotlivé věty, napodobovat cizí přízvuk nebo pracovat s gramatikou. Na vyzkoušení si můžete aplikace stáhnout zdarma, za jednotlivé filmy už se ale platí.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace

Working...